08x22 - V tebe věříme, ó Marge

Originálny názov: In Marge We Trust
Produkčný kód: 4F18

Scenár: Donick Cary, Réžia: Steven Dean Moore
Premiéra v USA: 27. apríl 1997

Referencie: (vysvetlivky) Nebezpečná rýchlosť [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 08x22

Kázanie reverenda Lovejoya privedie takmer každého v kostole k spánku. Po kostole vezme Homer Lisu a Barta na Springfieldsku skládku, aby sa zbavili starého vianočného stromčeka. Na skládke nájdu pohodenú škatuľu japonského čistiaceho prostriedku s názvom Pán Lesk (Mr. Sparkle). Tvár na obale výrobku sa náramne podobá na Homera.

Medzitým je Marge znepokojená nedostatkom reverendovho nadšenia pomáhať ľuďom. Začne pracovať v kostole ako „Načúvacia Dáma“, ktorá počúva ľudí opisovať svoje problémy a pomáha im ich riešiť. Reverend Lovejoy čoskoro upadne do depresie, ke´d si uvedomí svoju nepotrebnosť.

Homer stále trápi škatuľa Pána Leska a preto kontaktuje výrobcu v japonskom Hokkaidō, aby sa dozvedel podrobnosti. Z Japonska mu pošlú propagačné video, kde je vysvetlené, ako vznikol maskot Pán Lesk – spojením žiarovky a ryby a tak Homer zistí, že to bola obyčajná zhoda náhod.

Jedného dňa zavolá Marge Ned Flanders, aby ju požiadal o pomoc. Jimbo, Dolph a Kearney sa poflakujú po jeho obchode pre ľavákov – Leftorium, a Ned si myslí, že začnú robiť problémy. Marge mu poradí, aby ich odohnal. Chlapci sú už na odchode, no keď ich Ned požiada o odchod, začnú namiesto toho vyvádzať.

Nasledujúce ráno Maude povie Marge, že Ned je nezvestný. Marge si uvedomí, že za to môže byť čiastočne zodpovedná. Marge príde za reverendom Lovejoyom pre pomoc a vystopujú ho až do zoo. Jimbo s kumpánmi nechali Neda vo výbehu paviánov. Reverend Lovejoy zachráni Neda z vláčiku na jedlo. Teraz sa reverend opäť cíti potrebný a znovu objaví vášeň k svojej práci. Pri nasledujúcoim kázaní, sú všetci prítomní uchvátení reverendovým príbehom o tom, ako zachránil Neda.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Homer vhodí mincu do otvoru automatu "Vend-A-Couch", buchne do steny a zhora na neho spadne gauč.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... doktor Dlaha mal v kostole na sebe svoj biely pl᚝�?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>