08x08 - Hurikán Ned

Originálny názov: Hurricane Neddy
Produkčný kód: 4F07

Scenár: Steve Young, Réžia: Bob Anderson
Premiéra v USA: 29. december 1996
Hviezdni hostia: Jon Lovitz ako Jay Sherman

Referencie: (vysvetlivky) Twister [F], Alica v krajine zázrakov [F], Ružový panter [F], Mechanický pomaranč [F], Mlčanie jahniat [F], Aloha Oe - Don Ho [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 08x08

Springfieldom sa preženie hurikán a úplne zničí jedine dom Flandersovcov, ostatné domy vyviaznu bez poškodenia (až na kolkáreň...). Navyše Nedovi vyrabujú jeho obchod pre ľavákov v chaose po búrke. Keďže Ned nejako neuznáva poistenie, svoj dom poistený nemá a tak musí spolu s rodinou prechodne bývať v kostole na lôžkach. Ľudia zo Springfieldu sa rozhodnú, že Flandersovcom pomôžu a svojpomocne znava postavia ich dom. No Ned pri obhliadke domu zistí, že neodviedli ktovieakú prácu a novopostavený dom sa nakoniec zrúti. Ned sa prekvapivo rozčúli a všetkým naokolo vynadá. Rozhodne sa zájsť do blázinca, aby ho zobrali za to, že nadával svojim priateľom len za to, že sa mu snažili pomôcť.

Nedov psychiater ešte z detských čias (Ned bol totiž v detstve pomerne agresívny), doktor Foster mu navrhne, aby nepotláčal hnev a rozhodne sa Neda konfrontovať s najprotivnejším možným človekom – Homerom. Ned nakoniec prejaví zlosť a vysvitne, že nenávidí svojich rodičov. Je teda vyliečený a môže sa vrátiť domov.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Gauč je nahradený automatom na gauče. Homer vhodí mince, ale nič sa nestane. Homer párkrát udrie do steny a gauč padne dole na Homera.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... číslo Flandersovej izby v blázinci je 107?
... Ned nosil okuliare už ako dieťa?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>