08x23 - Homerův nepřítel

Originálny názov: Homer's Enemy
Produkčný kód: 4F19

Scenár: John Swartzwelder, Réžia: Jim Reardon
Premiéra v USA: 4. máj 1997

Referencie: (vysvetlivky) I have not changed - Julio Iglésias [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 08x23

V relácii Kentovi ľudia (Kent’s People) predstavuje Kent Brockman príbeh istého Franka Grimesa, človeka, ktorý si musel všetko vo svojom živote poctivo vybojovať. Reláciu sledoval aj pán Burns a príbeh ho natoľko dojme, že požiada Smithersa nech ho vezme do práce ako výkonného viceprezidenta. Na druhý deň však pána Burnsa dojme príbeh o hrdinskom psovi a vymenuje ho namiesto Grimesa za viceprezidenta. Prehodia ho teda do sektoru 7G, takže musí pracovať s Homerom, Lennym a Carlom. Frank Grimes si veľmi rýchlo vypestuje nenávisť k Homerovi, kvôli jeho grobianskemu správaniu a nezodpovednému prístupu k práci.

Medzitým sa Bart nudí počas školskej návštevy v Springfieldskej mestskej radnici a nahliadne do miestnosti s aukciou. Podarí sa mu vydražiť starú výrobnú halu. Neskôr v epizóde nechá Bart Milhousea hliadkovať budovu na noc, no keď sa Bart na druhý deň príde na ňu pozrieť, zistí, že budova sa zrútila.

V elektrárni Homer všemožne rozčuľuje Grimesa, napríklad tým, že mu zje obed, obhrýza jeho ceruzky a ignoruje bezpečnostné varovania. Napriek tomu zachráni Homera pred vypitím nebezpečnej kyseliny, ale nádoba s kyselinou sa vyleje na stenu, do ktorej vyžerie dieru. Okoloidúci pán Burns si situáciu zle vysvetlí a obviní Grimesa, že mrhá drahocennou kyselinou. Rozhodne sa, že mu dá ešte jednu šancu, no zníži mu plat aj postavenie. Rozzúrený Grimes vtrhne do Homerovej pracovne a oznámi Homerovi, že od teraz je jeho nepriateľom.

Homer sa pokúsi Grimesa upokojiť a pozve ho k sebe domov. Ten však nemôže uveriť tomu, že Homer má obrovský dom, krásnu ženu a deti. Grimes sa preto ešte viac rozzúri. Na druhý deň sa Homer v práci pokúša získať Grimesov rešpekt a správa sa ako vzorný pracovník, no jeho pokusy zlyhajú. Grimes sa sťažuje Lennymu a Carlovi, že Homer je neschopný, no tí tvrdia, že Homer je poriadny človek. Frank odvetí, že by zomrel šťastný, keby len mohol dokázať, že Homer má inteligenciu 6 ročného dieťaťa. Aby to dokázal, navedie Homera, aby sa zapojil do súťaže pre deti, ktorú usporadúva elektráreň.

Homer získa v súťaži prvú cenu a diváci v hľadisku aplaudujú. Grimesa pochytí amok a s tým, že je akože Homer Simpson, že on nemusí nosiť bezpečnostné rukavice, sa chytí kábla s vysokým napätím a to ho usmrtí. Počas pohrebu Homer zaspí a zo spánku povie, aby Marge zmenila stanicu, čo rozosmeje všetkých smútiacich pričom spadne rakva do hrobu.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Simpsonovci sedia na gauči, ale Bart svetielkuje na zeleno, Homer prepne kanál na televízii a Bart zmení farbu na červenú, potom Homer pleskne Barta po hlave a tomu sa vráti normálna farba.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... automat na kávu v opustenej továrni stále funguje?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>